Na een aantal weken in huis te hebben en uitvoerig deze nieuwe stofzuiger te hebben getest, kan ik zeggen; wat een kanjer!! De prestaties zijn indrukwekkend en de zuigkracht is zo groot dat de stofzuiger zich soms letter vastzuigt aan meubels en kleden: geen (honden- of katten)haartje wordt nog overgeslagen en met de vele opzetstukken kun je elke stofzuiguitdaging aan.
Mijn leven is er een stukje mooier op geworden en om die reden deel ik graag met je wat ik van deze stofzuiger vind:
Vormgeving en techniek:
Rowenta heeft zn best gedaan de grote opvangbak en de krachtige cycloonmotor zo compact mogelijk in de behuizing te verwerken en ik vind ze hierin goed geslaagd. Dit is dan misschien niet de meest compacte en lichtste stofzuiger op de markt, maar het design is fraai, doordacht en efficiënt en de prestaties maken de grootte van deze Kanjer helemaal goed!
De steel en het snoer zijn lekker lang, dus je kunt goed rechtop staan en een prima afstand afleggen voor je van stopcontact moet wisselen.
De vele opzetstukken maken het makkelijk om diverse oppervlaktes vrij van haar en stof te maken. vooral de Turbobrush is wat mij betreft nog het roemen waard: met roterende borstels in de zuigmond smult deze alle haren, pluizen en stofjes van kleden, kussens en meubilair in een mum van tijd op! (Wel even goed opletten met kwastjes, knopen etc: deze ‘eet’ de Turbobrush namelijk net zo makkelijk op!
De opzetstukken zijn allemaal makkelijk te wisselen en de easy brush aan het uiteinde van de steel is ook weer een zo’n doordacht extraatje waar je in het dagelijkse gebruik veel profijt van zult hebben. Houd er wel even rekening mee dat alle opzetstukken apart van de stofzuiger bewaard moeten worden...
De opvangbak is lekker groot dus je kunt er goed mee vooruit en omdat deze transparant is, kun je goed zien wanneer deze geleegd moet worden (even los van het feit dat het ook een fijne voldoening geeft om te zien wat je allemaal aan haar en stof uit je interieur hebt verwijderd!).
Filters en opvangbak zijn ook makkelijk in en uit de stofzuiger te klikken en kunnen afgewassen worden, wat gebruiksgemak en hygiene enorm ten goede komt.
Prestaties:
Je zult het merken als je ermee aan de slag gaat: de zuigkracht is fenomenaal! Ik was enorm onder de indruk van de prestaties en het scheelt letterlijk tijd om met deze kanjer m’n huis weer haar- en stofvrij te maken. Stofzuigen wordt gewoon weer leuk!
Het geluidsniveau van deze stofzuiger is zeer acceptabel: zelfs beter dan van mijn oude compacte stofzuigertje en hoewel ik altijd met headphones met m’n lievelingsmuziek op stofzuig, is duidelijk te merken dat ook dit een pluspunt van deze stofzuiger is.
Overall:
Ik zou deze stofzuiger niet aanbevelen als je een kleine, compacte stofzuiger zoekt. Als je echter een druk huishouden hebt met kids en/of huisdieren, zoek dan niet verder; je hebt in deze Rowenta je nieuwe beste vriend in de huishouding gevonden!
Pluspunten
- Zuigkracht is beestachtig goed!
- Vele opzetstukken, vooral de Turbobrush
- Groot en transparant reservoir
- Opzetstukken, bak en filters goed vervangbaar
- Snoer en steel lekker lang
Minpunten
- Minder compact/wendbaar
- Opzetstukken apart bewaren